MUTFAK ATÖLYESİ
Öğrencilerin severek kullandıkları bir başka atölyemizdir. Mutfak sanatlarını disiplinler arası bütünlüğe destek amacıyla kullanıyoruz. Evimize misafir geldiğinde nasıl bir sunum yapılabilir? Hijyen ve temizlikte nelere dikkat etmeliyim ? Aperatif yiyecekler nasıl hazırlanır? Kek, kurabiye vb. ürünler lezzetle ve özgün tasarımlar ile nasıl yapılır? sraf nasıl önlenir? Eldeki imkanları nasıl değerlendirebiliriz? Kullandığımız malzemeyi tanıyor muyuz? Hamuru kabartan, yumurtayı köpürten şey nedir? Neden tariflerde ölçüler kullanılır? Un, şeker, süt oranları birbiriyle nasıl ilişkilidir ? Bu sorular sık sık bu atölyemizde cevap bulur. Öğrencilerimiz mutfakta yaşamın kimyasını keşfetme fırsatına, günlük yaşam becerilerinde meziyetli olma fırsatına sahip olurlar.
















